EN    NO 
ENDRE
BAKGRUNN
Everyday todo list Tour Map
DAG 1
DAG 2
DAG 3
DAG 4
DAG 5
DAG 6
DAG 7
Bucuresti - Lille Paris
Gjør deg klar for å oppdage en hel verden i bare ett land! Velkommen til Romania! Du vil bli plukket opp fra Henri Coanda internasjonale flyplass, og kjørt til et 4-stjerners hotell i sentrum. På reisen gjennom byen vil du forstå hvorfor Bucuresti ble kalt for Lille Paris. Etter du har sjekket inn på hotellet, har du muligheten til å oppleve de herligste arkitektoniske landemerkene sammen med din guide: Rumenske Konserthall (1888), Nasjonale Kunstmuseum (1937), Kretzulescu kirke (1722), Universitetsbiblioteket (1893), Nasjonalmilitære palass (1923), Universitetsplassen, Nasjonalhistorisk Museum (1900), CEC palasset (1897). Denne spaserturen ender med en velfortjent prøvetaking av rumensk mat, godt kjent for sitt mangfold og hjertelighet. Vi anbefaler “Ølvogna”, en av de mest berømte stedene for å spise ute i det “gamle sentrum”, en restaurant med beliggenhet i en flott bygning som representerer et fremragende arkitektonisk stykke i seg selv. Atmosfæren i denne gamle ølhall gir en fin introduksjon til den tradisjonelle rumenske opplevelse. Nå vil du allerede ha fått en smak av byens livsstil. Videre skal vi fortsette oppdagelsesreisen gjennom de smale gatene i det historiske sentrum av Bucuresti. Spredt blant de mange nye puber, barer og restauranter vil du finne en rekke kulturarv-monumenter som f.eks.: Gamle Fyrstelige gård (15. århundre), Stavropoleos kirke (1724), Romania’s nasjonalbank (1880).
Sibiu (Hermannstadt) - En Saksisk by i Transilvania
Etter frokost samles vi med guide og drar av sted mot Sibiu, som ble kåret til årets europeiske kulturby i 2007. Første stopp blir Horezu klosteret (1690), et verdens kultur arv bygg kjent for sin arkitektoniske renhet og balanse, en perfekt illustrasjon av Brancoveanus kirkebyggestil, sømløs syntese mellom østen og vesten, rike stein-utskårne detaljer, malte fresker og hengivne portretter. Dette er også hjemmet til en unik type rumensk keramikk kalt Horezu, oppført som UNESCO immateriell kulturarv. For å nå Sibiu tar veien deg gjennom et nydelig naturlig kløft, kjent som Olt kløftet. Enda et uvurderlig landemerke er Cozia klosteret som ble bygget i 1388, og er en av de mest verdsatte monumentene Romania har fra middelalderen. Velkommen til Sibiu. Tidligere sentrum av det transilvanske saksersamfunn, Sibiu har blitt rangert av Forbes som Europas åttende mest idylliske sted å bo i. Etter å sjekke inn på hotellet, drar vi ut til lunsj og forfølger deretter de viktigste severdighetene i byen: den Store Plassen (15. århundre), den Lille Plassen, Brukenthal Palass (1787), Luthersk-Evangeliske Katedral (1520), Sibius Ortodokse Katedral (1904), Løgnhals Broa, Passasjen Av Trapper, og Museum av Folketradisjon, den største rumenske friluftsmuseum og en av de største i Sentral og Øst-Europa. Å spise i Sibiu kommer til å være en deilig opplevelse!
Sibiu (Hermannstadt) Europeisk Kulturhovedstad i 2007
For vår andre dag i Transilvania, fortsetter vi eventyret med å besøke tre av de mest imponerende slottene som har blitt bygget i Europa. Først på listen er Hunyad slottet, som er den mest imponerende og stedet der Vlad Dracula ble holdt fanget i årevis, etterfulgt av den meget godt bevarte Vauban borgen i Alba Iulia. Alba Carolina citadellet, med sine syv bastioner i form av en stjerne, ble bygget mellom 1716 og 1735. Innenfor veggene venter flere arkitektoniske skjønnheter på den besøkendes blikk: Alba Iulia Ortodokse Katedral, Den Katolske Katedral, og Batthyaneum Bibliotek som befinner seg inne i en gammel barokk kirke. Biblioteket er kjent over hele verden for sin rikelige samling av manuskripter og sjeldne bøker, som f.eks. Codex Aureus (9. århundre), Codex Burgundus (15. århundre), Biblia Sacra (13. århundre). Sist men ikke minst har vi tenkt å besøke Cetatea de Balta slott, en fransk renessanseslott, i dag hjemmet til den beste vingården i Romania, Jidvei vingård. En tradisjonell transilvansk lunsj vil være oss i vente, som vil gå perfekt sammen med den internasjonalt anerkjente vinen som blir kalt for dronningen av den rumenske hvitvin. Vi kommer tilbake til Sibiu for vår siste kveld i byen. Til middag foreslår vi en av byens mange berømte restauranter.
Brasov (Kronstadt) - En autentisk middelalderby
Vi fortsetter turen med å besøke tre til UNESCO verdens arv monumenter. Først er den befestede kirken Biertan som etter tidligste vitnesbyrd er fra 1283. Dette er et imponerende middelalderbygg med utseende av et slott. Murene inkluderer åtte forsvartårn formet som en spiral som starter fra kirken, og er omgitt av tre konsentriske vegger. Den befestede kirken ligger i en landsby begavet med vakre århundrer gamle hus, avgrenset av vingårder, maisåkre og skoger. Ikke langt unna Biertan stiger borgen Sighisoara, det andre UNESCO målet. Ansett for å være det vakreste og best bevarte citadellet i Europa, er det også en av de siste bebodde befestede byene i verden. I de neste timene vil vi sørge for at du har en middelaldersk opplevelse mens vi gir en guidet vandring, etterfulgt av lunsj og ledig tid til å gå langs de smale gatene i festningen på egen hånd. Landemerkene i byen er: Klokketårnet, en 64 meter høyt tårn bygget i det 13. århundre, Kirken på bakketopp, det Dekkede Trapp, Det dominikanske klosteret. Nær byen Brasov ligger Prejmer som er den største befestede kirke i Sør-Øst Europa. Den tyske orden bygget denne festningen i det 13. århundre som del av deres kolonisering av regionen. Hele landsbyen ble organisert rundt festning og det meste av det opprinnelige oppsettet av landsbyen er bevart. På en halvtimes avstand med bil ligger den tidligere tyske byen Brasov, hvor vi skal tilbringe resten av dagen. Dens viktige attraksjoner er: den Svarte kirke (1444), Rådet plass, Tau gaten, som er den smaleste gate i Romania, Sankt Nikolas kirken (1495), Cathrines gate (1559), Schei gate (1828), Brasov festning (1625), den lutherske Sankt Bartholomew kirke (13. århundre), Fransiskaner klosteret (1507).
Brasov - En vakker by
Etter frokost besøker vi det mest populære attraksjonen for turister, nemlig Dracula slottet Bran, som ligger 30 kilometer utenfor Brasov. Slottet var Bram Stokers inspirasjon for å skrive romanen. Ikke langt unna fra Bran finnes det et overveldende historisk landemerke, det vakre og vel bevarte Rasnov citadellet, som ble bygget i 1215 av den tyske orden. Før vårt neste mål tar vi lunsj på en av de mange pensjonater i Rucar-Bran området, grunnet den vakre utsikten over Bucegi fjellene, en av de vakreste utsiktene i landet. Etter måltidet besøker vi den kolossale konstruksjonen som er Fagaras festning, bygget kun i murstein. Festningen har 80 rom og er fortsatt omgitt av en vollgrav som er dyp og bred. Tilbake til Brasov for litt tid til avslapping. Til middag har vi valgt Poiana Brasov, det mest populære rumenske skianlegg, som ligger på ca 1200 m over havet i nærheten av byen Braşov og omgitt av fire fjell. Poiana Braşov er vertskap for en rekke hoteller og restauranter hvor du kan finne tradisjonelle julegløgg og pepper krydret alkoholholdig drikk kjent som tuica samt andre tradisjonelle rumenske godbiter.
Bucuresti - Lille Paris
På vei til Bucuresti setter vi opp for et siste besøk som denne gangen er dedikert til Peles slottet, den gamle boligen til den kongelige familien. Gjennom historien har Peles huset mange viktige personligheter, fra kongelige og politikere til kunstnere. En av de mest minneverdige besøkene ble det av Kaiser Franz Joseph I av Østerrike-Ungarn i 1896. Mange utenlandske ledere som Richard Nixon og Gerald Ford har også tilbrakt tid i slottet. Den arkitektoniske stilen på Peles er en romantisk blanding av tysk nyrenessanse og nygotisk, og ligner på Schloss Neuschwanstein i Bayern. Tilbake i Bucuresti, sjekker vi inn på hotell og samles derved for å dele inntrykk og bestemme hva vi skal gjøre videre. Det kan være hva som helst, fra shopping til alt annet du måtte ha i tankene. Vi anbefaler deg et besøk til Parlamentpalasset, også kaldt Folkets Hus, den nest største bygningen i verden, etter Pentagon. Den har 1100 rom designet i en eklektisk nyklassisistisk stil. Etter dette foreslår vi en busstur rundt Bucuresti. Bybussen vil ta deg med på en fullstendig gjennomgang for å oppdage nye og fascinerende steder. Til middag, går vi til Manucs Inn, en autentisk gjestehus fra 19. århundre, med beliggenhet i hjertet av Bucuresti.
Bucuresti - Byparker
Avhengig av din flytid, tar vi turen gjennom flere av Bucurestis parker: Herastrau, en av de største og vakreste europeiske parker, Cismigius hager, et romantisk sted, med sine frodige plener, trær, blomster og innsjøer, Carol I, en en park med hage i fransk stil, innviet i 1906, eller Ungdommens park, en stor og ganske fin park med noen av de beste lekeplassene i byen. Håper du likte oppholdet i Romania, vi ønsker deg en god reise hjem, og vi ser frem til å se deg igjen i Romania, for flere herlige opplevelser. Transport til Henri Coanda internasjonale lufthavn.
COMPANY
Trip Tune SRL, Mantuleasa street no. 5, Sector 3, ap. 7, Bucharest, Romania,
postal code 030553
Romanian Trade Register
no. J40/12648/2012,
Unique registration code 30848089
CONTACT US
Phone/Fax:
0741 048 060


E-mail us
contact@romaniasfriends.com
TOURISM LICENSES
Tourism brevet no.
22388/07.11.2012
Tourism license no.
149/26.01.2013
Tourists insurance no.
28268/06.12.2013
3D SECURE PAYMENT