EN    NO 
ENDRE
BAKGRUNN
Everyday todo list Tour Map
DAG 1
DAG 2
DAG 3
DAG 4
DAG 5
DAG 6
Bucuresti - Lille Paris
Gjør deg klar for å oppdage en hel verden i bare ett land! Velkommen til Romania! Du vil bli plukket opp fra Henri Coanda internasjonale flyplass, og kjørt til et 4-stjerners hotell i sentrum. På reisen gjennom byen vil du forstå hvorfor Bucuresti ble kalt for Lille Paris. Etter du har sjekket inn på hotellet, har du muligheten til å oppleve de herligste arkitektoniske landemerkene sammen med din guide: Rumenske Konserthall (1888), Nasjonale Kunstmuseum (1937), Kretzulescu kirke (1722), Universitetsbiblioteket (1893), Nasjonalmilitære palass (1923), Universitetsplassen, Nasjonalhistorisk Museum (1900), CEC palasset (1897). Denne spaserturen ender med en velfortjent prøvesmaking av rumensk mat, godt kjent for sitt mangfold og hjertelighet. Vi anbefaler “Ølvogna”, en av de mest berømte stedene for å spise ute i den “gamle sentrum”, en restaurant med beliggenhet i en flott bygning som representerer et fremragende arkitektonisk stykke i seg selv. Atmosfæren i denne gamle ølhall gir en fin introduksjon til den tradisjonelle rumenske opplevelse. Nå vil du allerede ha fått en smak av byens livsstil. Videre skal vi fortsette oppdagelsesreisen gjennom de smale gatene i det historiske sentrum av Bucuresti. Spredt blant de mange nye puber, barer og restauranter vil du finne en rekke kulturarvmonumenter som f.eks.: Gamle Fyrstelige gård (15. århundre), Stavropoleos kirke (1724), Romania’s nasjonalbank (1880).
Sibiu (Hermannstadt) - En Saksisk by i Transilvania
Etter frokost samles vi med guide og drar av sted mot Sibiu, som ble kåret til årets europeiske kulturby i 2007. Første stopp blir Horezu klosteret (1690), et verdens kulturarvbygg kjent for sitt arkitektoniske renhet og balanse, en perfekt illustrasjon av Brancoveanus kirkebyggestil, sømløs syntese mellom østen og vesten, rike stein-utskårne detaljer, malte fresker og hengivne portretter. Dette er også hjemmet til en unik type rumensk keramikk kalt Horezu, oppført som UNESCO immateriell kulturarv. For å nå Sibiu tar veien deg gjennom en nydelig naturlig kløft, kjent som Olt-kløften. Enda et uvurderlig landemerke er Coziaklosteret som ble bygget i 1388, og er en av de mest verdsatte monumentene Romania har fra middelalderen. Velkommen til Sibiu. Tidligere sentrum av det transilvanske saksersamfunn, Sibiu har blitt rangert av Forbes som Europas åttende mest idylliske sted å bo i. Etter innsjekking på hotellet, drar vi ut på lunsj og forfølger deretter de viktigste severdighetene i byen: den Store Plassen (15. århundre), den Lille Plassen, Brukenthal Palass (1787), Luthersk-Evangeliske Katedral (1520), Sibius Ortodokse Katedral (1904), Løgnhals Broa, Passasjen Av Trapper, og Museum av Folketradisjon, det største rumenske friluftsmuseum og et av de største i Sentral og Øst-Europa. Å spise i Sibiu kommer til å være en deilig opplevelse.
Sighisoara - UNESCO verdensarv
Etter frokost starter vi vår gjennomgang av de saksiske befestede kirkene, som inkluderer fire mål: Bierta, Copsa Mare, Valea Viilor og Mosna. Første blir den UNESCO oppførte befestede kirken i Valea Viilor, som ble bygget i 13. århundre utvidet gjennom det 15. og 16. århundre. Kirken er omgitt av en oval vegg med 7-8 meter høye vegger. Neste er Mosna kirken som har den mest inponerende utsikt av alle; sine enorme ni meter høye murer, et høyt tårn og en stor plen vil gi deg et hint om hvordan middelalderens Transilvania pleide å se ut. Den mest populære og viktigste transilvanske saksiske landsbyen, utstyrt med sin egen befestede kirke, er Biertan. Kirken er av sen gotisk arkitektur, ferdig rundt 1522-1523, g har to linjer med vegger. Den ligger høyt på en bakketopp, midt i sentrum av landsbyen som er omringet av vingårder, maisåkre og skoger. Nær kirken i et gammelt og vakker saksisk hus er restauranten hvor vi tar lunsj. To kilometer unna Biertan finner vi en annen juvel av saksisk arkitektur, den befestede kirken Copsa Mare, som venter å bli oppdaget. Når det gjelder overnatting så har vi valgt et fin hotell som er i den vakreste og best bevarte bebodde av citadellene i Europa og en av de få befestede landsbyene i verden som fortsatt er bebodd, Sighisoara. For de neste timene vil vi sørge for at du har en middelaldersk opplevelse, mens vi gir deg en guidet vandring, etterfulgt av middag og ledig tid til å gå rundt i de smale gatene i festningen på egenhånd. Landemerkene i byen er Klokketårnet, en 64 meter høyt tårn bygget i det 13. århundre, Kirken på bakketopp, det Dekkede Trapp, Den dominikanske klosteret.
Brasov (Kronstadt) - En autentisk middelalderby
Turen fortsetter med ytterligere fire UNESCO verdensarvmål. Første er Darjiu Unitark Kirke som ble bygget i det 14. århundre, men befestet i det 16. århundre av lokalbefolkningen som ble inspirert av de befestede kirkene i nærliggende saksiske landsbyer. De originale fresker som er noen av de mest imponerende transilvanske middelalderverkene, har blitt bevart. Beboerne oppbevarer fortsatt sitt korn i låver inne i festningen mens bacon og smult lagres i festningstårnene. Ikke langt unna snubler vi over en annen saksisk by med befestet kirke, Saschiz, som fungerte som et senter for snekring og maling, også kjent for sin metallisk blå keramikk. Den mest verdifulle gjenstanden her er en fem hundre år gammel kalk. Neste UNESCO kirke på vår liste er Viscri. Disse vakre og pittoreske transilvanske landsbyer har sjarmert selv HKH Charles av Wales, som kjøpte og restaurerte to saksiske hus fra 18. århundre. Ikke langt fra byen Brasov tilbringer vi natten i den største befestede kirken i sør-østeuropa, Prejmer. Den tyske ordenen bygget denne festningen i det 13. århundre som en del av deres kolonisering av regionen. Omgitt av en 12 meter høy mur, er festningen i form av en firkant med avrundede hjørner. Etter en halv time kjøring ankommer vi den tidligere tyske byen Brasov. Dens viktigste attraksjoner er: den Svarte kirke (1444), Rådet plass, Tau gaten, som er den smaleste gate i Romania, Sankt Nikolas kirken (1495), Cathrines gate (1559), Schei gate (1828), Brasov festning (1625), den lutherske Sankt Bartholomew kirke (13. århundre), Fransiskaner klosteret (1507). Vår retrett for lunsj er Panoramic Restaurant, som ligger på Tampa, en høy ås i midten av byen. Du vil dekke avstanden fra byen til Tampa-fjellet med taubane. Utsikten fra toppen er fantastisk. Tilbake til hotellet..
Bucuresti - Lille Paris
Før du forlater Transilvania, vil vår tur tar deg til det mest populære reisestedet for turister, Bran, Draculas verdensberømte slott, men også til Rasnov festning som er bygget av korsfarere i 1215., og Bran slottet, den gamle boligen til den kongelige familien. Gjennom historien har Peles huset mange viktige personligheter, fra kongelige og politikere til kunstnere. En av de mest minneverdige besøkene ble det av Kaiser Franz Joseph I av Østerrike-Ungarn i 1896. Mange utenlandske ledere som Richard Nixon og Gerald Ford har også tilbrakt tid i slottet. Den arkitektoniske stilen på Peles er en romantisk blanding av tysk nyrenessanse og nygotisk, og ligner på Schloss Neuschwanstein i Bayern. Til lunsj inviterer vi deg til et lokalt gjestehus, i Rucan-Brann området, kjent for noen av de mest spektakulære naturutsiktene i Romania, med utsikt over Bucegi fjellene. Tilbake i Bucuresti. Vi foreslår en busstur rundt Bucuresti. Bybussen vil ta deg med på en fullstendig gjennomgang for å oppdage nye og fascinerende steder. Til middag, går vi til Manucs Inn, en autentisk gjestehus fra 19. århundre, med beliggenhet i hjertet av Bucuresti.
Bucuresti - Lille Paris
Avhengig av din flytid, tar vi turen gjennom flere av Bucurestis parker: Herastrau, en av de største og vakreste europeiske parker, Cismigius hager, et romantisk sted, med sine frodige plener, trær, blomster og innsjøer, Carol I, er en park med hage i fransk stil, innviet i 1906, eller Ungdommens park, et stor og ganske fin park med noen av de beste lekeplassene i byen. Håper du likte oppholdet i Romania, vi ønsker deg en god reise hjem, og vi ser frem til å se deg igjen i Romania, for flere herlige opplevelser. Transport til Henri Coanda internasjonale lufthavn.
COMPANY
Trip Tune SRL, Mantuleasa street no. 5, Sector 3, ap. 7, Bucharest, Romania,
postal code 030553
Romanian Trade Register
no. J40/12648/2012,
Unique registration code 30848089
CONTACT US
Phone/Fax:
0741 048 060


E-mail us
contact@romaniasfriends.com
TOURISM LICENSES
Tourism brevet no.
22388/07.11.2012
Tourism license no.
149/26.01.2013
Tourists insurance no.
28268/06.12.2013
3D SECURE PAYMENT