EN    NO 
ENDRE
BAKGRUNN
Everyday todo list Tour Map
DAG 1
DAG 2
DAG 3
DAG 4
DAG 5
DAG 6
DAG 7
DAG 8
DAG 9
DAG 10
Bucuresti - Lille Paris
Gjør deg klar for å oppdage en hel verden i bare ett land! Velkommen til Romania! Du vil bli plukket opp fra Henri Coanda internasjonale flyplass, og kjørt til en 4-stjerners hotell i sentrum. På reisen gjennom byen vil du forstå hvorfor Bucuresti ble kalt for Lille Paris. Etter du har sjekket inn på hotellet, har du muligheten til å oppleve de herligeste arkitektoniske landemerkene sammen med din guide: Rumenske Konserthall (1888), Nasjonale Kunstmuseum (1937), Kretzulescu kirke (1722), Universitetsbiblioteket (1893), Nasjonalmilitære palass (1923), Universitetsplassen, Nasjonalhistorisk Museum (1900), CEC palasset (1897). Denne spaserturen ender med en velfortjent prøvetaking av rumensk mat, godt kjent for sitt mangfold og hjertelighet. Vi anbefaler “Ølvogna”, en av de mest berømte stedene for å spise ute i den “gamle sentrum”, en restaurant med beliggenhet i en flott bygning som representerer et fremragende arkitektonisk stykke i seg selv. Atmosfæren i dette gamle ølhall gir en fin introduksjon til den tradisjonelle rumenske opplevelse. Nå vil du allerede ha fått en smak av byens livsstil. Videre skal vi fortsette oppdagelsesreisen gjennom de smale gatene i det historiske sentrum av Bucuresti. Spredt blant de mange nye puber, barer og restauranter vil du finne en rekke kultur arv monumenter som f.eks.: Gamle Fyrstelige gård (15. århundre), Stavropoleos kirke (1724), Romanias nasjonalbank (1880).
Sibiu (Hermannstadt) - En Saksisk by i Transilvania
Etter frokost samles vi med guide og drar av sted mot Sibiu, som ble kåret til årets europeiske kulturby i 2007. Første stopp blir Horezu klosteret (1690), et verdens kultur arv bygg kjent for sitt arkitektoniske renhet og balanse, en perfekt illustrasjon av Brancoveanus kirkebyggestil, sømløs syntese mellom Østen og Vesten, rike steinutskårne detaljer, malte fresker og hengivne portretter. Dette er også hjemmet til en unik type rumensk keramikk kalt Horezu, oppført som UNESCO immateriell kulturarv. For å nå Sibiu tar veien deg gjennom et nydelig naturlig kløft, kjent som Olt kløftet. Enda et uvurderlig landemerke er Cozia klosteret som ble bygget i 1388, og er en av de mest verdsatte monumentene Romania har fra middelalderen. Velkommen til Sibiu. Tidligere sentrum av det transilvanske saksersamfunn, Sibiu har blitt rangert av Forbes som Europas åttende mest idylliske sted å bo i. Etter å sjekke inn på hotellet, drar vi ut til lunsj og forfølger deretter de viktigste severdighetene i byen: den Store Plassen (15. århundre), den Lille Plassen, Brukenthal Palass (1787), Luthersk-Evangeliske Katedral (1520), Sibius Ortodokse Katedral (1904), Løgnhals Broa, Passasjen Av Trapper, og Museum av Folketradisjon, den største rumenske friluftsmuseum og en av de største i Sentral og Øst-Europa. Å spise i Sibiu kommer til å være en deilig opplevelse.
Sibiu (Hermannstadt) Europeisk Kulturhovedstad i 2007
Etter en tradisjonell frokost besøker vi noen av landsbyene og utforsker omgivelsene. Den eldste kjente landsbyen her er Rasnari, som dateres til 1204, etterfulgt av Talmaciu (1318), Orla (1322) og Saliste (1354). Området har stor variasjon av skikker knyttet til ulike årstider og livet. Til den dag i dag er det vanlig å bruke den tradisjonelle drakten på de viktigste begivenhetene. Malerier på glass er veldig populært her, og nært knyttet til den Ortodokse troen. Arkitekturen er stekt påvirket av saksere, med store imponerende hus og innvendig gård som er lukket fra alle sider. Noen av våre Transilvanske mål er oppført på UNESCO listen som kultur arv. Vi besøker et husholdning for å lære mer om tradisjoner, arkaisk livsstil og lokal gastronomi. Tilbake Til hotellet for litt avslapping og middag.
Cluj-Napoca en av Romanias vakreste byer
Vi drar mot Maramures for å besøke en av Europas siste virkelig landlige regioner, Maramures. På vei dit skal vi innom Cluj-Napoca, en av Romanias vakreste byer. Etter ankomst, spaserer vi for å ta inn byens renessanse, barokk og gotiske arkitektur. Besøk Neologue synagogen og Minnet Om De Deporterte Personene kirken, bygd mellom 1886 og 1887. Andre viktigste landemerker er: Sankt Michaels kirke (1390), Cluj Napoca ortodokse katedral (1930), Nationaltheatret (1906), barokk Bánffy palass (1775), Szeky palass (1893), Fransiskaner kloster og kirke (1290), Calvin reformerte kirke (1705), gresk-katolske katedralen (1779), Piarist kirke (1724). Vi ankommer Maramures og blir møtt på tradisjonell vis, med folkedans og musikk, etterfulgt av den typiske maten og lokal drikke, palinka, som er brygget eksklusivt på frukt og krydder.
Maramures - Europas siste virkelig landlige region
Vi besøker en landsby der århundrer gamle tradisjoner fortsatt er en del av hverdagen. Den lokale håndverk kan være best observert i de monumentale portene av tre som våker over inngangene til husene. Støttet av tre kolonner, er disse portene tradisjonelt dekorerte med symboler som solen og vridd tau, symboler for liv og kontinuitet. Hvis lysten er der, kan du kjøre hest og vogn, skjære i tre eller selv drive med kobber, veiving eller smed arbeid. Etter slik hard innsats, er du invitert til en tradisjonell lunsj tilberedt av vår vert. Et annet unikt sted å besøke mens i Maramures er Sapanta Glade Gravplass, berømt for sine fargerike gravsteiner dekorert med naive malerier og scener, og korte originale folke rimer beskrivende av menneskene som er begravd der. Tilbake til pensjonatet for å nyte friskheten i naturen på landsbygden.
Freden og skjønnheten av Bucovina
Etter en frokost på landet, drar vi mot Mures og besøker der trekirkene fra UNESCO listen. Disse eksemplene på religiøs trearkitektur kombinerer harmonisk elementer fra den ortodokse tradisjonen og gotiske påvirkninger, og viser en høyt kunstnerisk modenhet og håndverk. Besøk kirkene Barsana, Budeşti, Deseşti. Fra skogen av Maramures, forflytter vi oss til det mystiske landet Bucovina, en av de mest attraktive områdene på kartet. Vi besøker middelalderbyen Bistrita for å ta lunsj og en spasertur av landemerkene der. Velkommen til Bucovina. For å hjelpe deg å oppdage alle skattene i Bucovina har vi planlagt en to-dagers opphold i dette unike området. Hotellet vi har valgt er selvfølgelig i et flott naturlandskap. Akkurat som i Maramures, vil vi bli kjent med de lokale tradisjoner. Hvilken bedre måte å gjøre det enn en livlig kveld med Bucovinsk folkemusikk, tradisjonell mat og drikke?
Bucovina - UNESCO malte klostere
Buccovina har vært et viktig sted for jødene, og i 13. århundre oppholdt nærmest en halv million jøder seg her. Deres pulserende intellektuelle og åndelige liv skapte prominente jødiske tenkere, rabbiner og hassidiske domstoler. Det finnes mange tekster og institusjoner fra denne tiden som har hatt enn langvarig påvirkning på den jødiske verden. For å lære mer drar vi til Radauti synagogen, som ble renovert for kort tid siden og huser nå et permanent utstilling om den lokale jødiske historien. Møt representantene for lokalsamfunnet og ta lunsj. I andre del av dagen besøker vi UNESCO klostrene Voronet, Humor og Moldovita. Disse kirkene med eksterne fresker bygd på 15. og 16. århundre er mesterverk inspirerte av bysantinsk kunst. Deres utvendige malte vegger utgjør en eksepsjonell estetisk verdig, og danner en perfekt symbiose mellom farker, arkitektur og det omkringliggende landskapet. Et annet sted som er kjent over hele verden er landsbyen Marginea, hvor de lokale håndverkerne produserer en spesiell type formørket keramikk. Vi besøker en husholdning for å oppleve rumensk tradisjon, arkaisk livsstil og lokal gastronomi. Tilbake til hotellet for avslapping og middag.
Sighisoara & Brasov (Kronstadt) Autentiske middelalderbyer
Etter å ha besøkt det pastorale området i Romania, vender vi tilbake til Transilvania for å oppdage flere slott, middelalderbyer og citadeller. Nest opp er UNESCO borgen Sighisoara, den vakreste og best bevarte bebodde citadellet i Europa og en av de eneste få befestede byene i verden som fortsatt er bebodd. Før vi når helt frem passerer vi gjennom en fantastisk område skapt av den største kunstige innsjøen i Romania, Bikaz vannet, som er dannet av den 127 meter høye Bikaz demningen. For de neste timene vil vi sørge for at du har en middelaldersk opplevelse, mens vi gir deg en guidet vandring, etterfulgt av middag og ledig tid til å vandre rundt i de smale gatene i festningen på egenhånd. Landemerket i byen er Klokketårnet, en 64 meter høyt tårn bygget i det 13. århundre. Andre interessante severdigheter er: Kirken på bakketopp, det Dekkede Trapp, Den dominikanske klosteret. Etter en times kjøring ankommer vi Brasov, hvor vi skal tilbringe resten av dagen. Overnatting har vi arrangert på en hotell som er 5 minutters avstand fra byen, i et fjellområdet som er fullstendig omringet av natur. Etter å sjekke inn vil vi ta lunsj ute på hotellets terrasse som tilbyr en fantastiske panoramautsikt. Byens viktige attraksjoner er: den Svarte kirke (1444), Rådet plass, Tau gaten, som er den smaleste gate i Romania, Sankt Nikolas kirken (1495), Cathrines gate (1559), Schei gate (1828), Brasov festning (1625), den lutherske Sankt Bartholomew kirke (13. århundre), Fransiskaner klosteret (1507). Vår retrett for lunsj er Panoramic Restaurant, som ligger på Tampa, en høy ås i midten av byen. Du vil dekke avstanden fra byen til Tampa-fjellet med taubane. Utsikten fra toppen er fantastisk. Tilbake til hotellet.
Bucuresti - Lille Paris
Før du forlater Transilvania, vil vår tur tar deg til den mest populære reisestedet for turister, Bran, Draculas verdensberømte slott, men også til Rasnov festning som er bygget av korsfarere i 1215, og Peles slottet, den gamle boligen til den kongelige familien. Gjennom historien har Peles huset mange viktige personligheter, fra kongelige og politikere til kunstnere. En av de mest minneverdige besøkene ble det av Kaiser Franz Joseph I av Østerrike-Ungarn i 1896. Mange utenlandske ledere som Richard Nixon og Gerald Ford har også tilbrakt tid i slottet. Den arkitektoniske stilen på Peles er en romantisk blanding av tysk nyrenessanse og nygotisk, og ligner på Schloss Neuschwanstein i Bayern. Vi returnerer til Bucuresti. Etter å ha sjekket inn her samles vi for å dele inntrykk og slapper av mens vi bestemmer oss hvor hva som skjer nest. Det kan være hva som helst, fra shopping til alt annet du måtte ha i tankene. Vi foreslår en busstur rundt Bucuresti. Bybussen vil ta deg med på en fullstendig gjennomgang for å oppdage nye og fascinerende steder. Til middag, går vi til Manucs Inn, en autentisk gjestehus fra 19. århundre, med beliggenhet i hjertet av Bucuresti.
Bucuresti - Byparker
Avhengig av din flytid, tar vi turen gjennom flere av Bucurestis parker: Herastrau, en av de største og vakreste europeiske parker, Cismigius hager, et romantisk sted, med sine frodige plener, trær, blomster og innsjøer, Carol I, en en park med hage i fransk stil, innviet i 1906, eller Ungdommens park, et stort og ganske fin park med noen av de beste lekeplassene i byen. Håper du likte oppholdet i Romania, vi ønsker deg en god reise hjem, og vi ser frem til å se deg igjen i Romania, for flere herlige opplevelser. Transport til Henri Coanda internasjonale lufthavn.
COMPANY
Trip Tune SRL, Mantuleasa street no. 5, Sector 3, ap. 7, Bucharest, Romania,
postal code 030553
Romanian Trade Register
no. J40/12648/2012,
Unique registration code 30848089
CONTACT US
Phone/Fax:
0741 048 060


E-mail us
contact@romaniasfriends.com
TOURISM LICENSES
Tourism brevet no.
22388/07.11.2012
Tourism license no.
149/26.01.2013
Tourists insurance no.
28268/06.12.2013
3D SECURE PAYMENT