EN    NO 
ENDRE
BAKGRUNN
Everyday todo list Tour Map
DAG 1
DAG 2
DAG 3
DAG 4
DAG 5
DAG 6
Bucuresti - Lille Paris
Gjør deg klar for å oppdage en hel verden i bare ett land! Velkommen til Romania! Du vil bli plukket opp fra Henri Coanda internasjonale flyplass, og kjørt til et 4-stjerners hotell i sentrum. På reisen gjennom byen vil du forstå hvorfor Bucuresti ble kalt for Lille Paris. Etter du har sjekket inn på hotellet, har du muligheten til å oppleve de herligste arkitektoniske landemerkene sammen med din guide: Rumenske Konserthall (1888), Nasjonale Kunstmuseum (1937), Kretzulescu kirke (1722), Universitetsbiblioteket (1893), Nasjonalmilitære palass (1923), Universitetsplassen, Nasjonalhistorisk Museum (1900), CEC palasset (1897). Denne spaserturen ender med en velfortjent prøvetaking av rumensk mat, godt kjent for sitt mangfold og hjertelighet. Vi anbefaler “Ølvogna”, en av de mest berømte stedene for å spise ute i det “gamle sentrum”, en restaurant med beliggenhet i en flott bygning som representerer et fremragende arkitektonisk stykke i seg selv. Atmosfæren i denne gamle ølhall gir en fin introduksjon til den tradisjonelle rumenske opplevelse. Nå vil du allerede ha fått en smak av byens livsstil. Videre skal vi fortsette oppdagelsesreisen gjennom de smale gatene i det historiske sentrum av Bucuresti. Spredt blant de mange nye puber, barer og restauranter vil du finne en rekke kulturarv- monumenter som f.eks.: Gamle Fyrstelige gård (15. århundre), Stavropoleos kirke (1724), Romania’s nasjonalbank (1880). Tilbake til hotellet.
Targu Jiu - En av 20. århundrets største skulptur verk
Møte med guiden på morgenen. Etter frokost drar vi på en utendørs omvisning av Constantin Brancusi sine skulpturer. På vei dit stopper vi på Horezuklosteret (1690), en UNESCO verdensarv attraksjon, kjent for sin arkitektoniske renhet og balanse, en perfekt illustrasjon av Brancoveanus kirkebyggestil, sømløs syntese mellom østen og vesten, rike stein-utskårne detaljer, malte fresker og hengivne portretter. Dette er også hjemmet til en unik type rumensk keramikk kalt Horezu, oppført som UNESCO immateriell kulturarv. I Targu Jiu oppsøker vi Bracusi sine tre mesterverk, Stillhetens Bord, Kysse Porten, Uendelighetens Kolonne. Denne gruppen av skulpturer anses for å være en av de store 20. århundrets utendørsprosjekter. Monumentene ble bygget for å hedre soldatene som forsvarte Targu Jiu under første verdenskrig. På den tiden bosatt i Paris, anså Brancusi dette som en fin mulighet for å lage en jubileums skulptur i sitt hjemland. Han aksepterte kommisjonen i 1935, men nektet å motta betaling for det. Kun 25km fra Targu Jiu finner vi landsbyen Hobita, som er fødestedet til den store skulptøren. På mindre enn en time når vi Ranca, en nylig utviklet resort, hvor vi skal tilbringe natten. Stedet ligger i Parang fjellene, og gir fantastisk utsikt over fjelltoppen Parangu Mare. Etter en spasertur i anlegget for å ta inn litt frisk luft, har vi middag.
Hercules Badene spa feriested
Først spiser vi frokost så drar vi tvers over de Karpatiske fjellene og går ned til en av de vakreste og eldste spa- feriestedene i Romania, Hercules Badene, som kommer til å være vårt oppholdsted for de neste dagene. Bosettingen har eksistert lenge i området, og legenden forteller oss at en sliten Hercules stoppet her i dalen for å bade og hvile. I løpet av de 165 årene med romersk herredømme over Dacia, ble “Herculaneum Spa” velkjent i hele riket. Avdekkede steinutskjæringer viser oss at besøkende romerske aristokrater gjorde byen om til en romersk fritidssenter. Seks statuer av Hercules fra den tiden har blitt funnet. Badene er kjent for sine naturlige og helbredende egenskaper: varme kilder med svovel, klor, natrium, kalsium, magnesium og andre mineraler. For resten av dagen anbefaler vi deg en avslappende spa- behandling, sammen med en gåtur rundt i byen for å få med seg de vakre fjellutsiktene så vel som den Østerrike-Ungarske byggestilen. Middag ved en av de mange pensjonatene bygd langs Cerna elven.
Hercules Badene spa feriested
Gjør deg klar for en fantastisk og eventyrfull dag! Etter frokost drar vi til Donaufjordene, på rumensk Donaukløftene, som er mindre enn en time unna vår lokasjon. Vår reise starter med en båttur langs Donauelven for å beundre den høyeste skulpturen i Europa, Decebal statuen (kongen av dakerne, rumenernes forfedre). 55m høy og 25m bred, med kun seks fot mindre en Frihetsgudinnen, 8 mer enn Kristus i Rio og 10 meter over kolossen i Rhodos. Vi fortsetter langs elven til Panicova grotten, skåret inn i Ciucaru Grand Massif. Etterpå besøker vi Mraconiaklosteret grunnlagt i 1453, som er unik i verden for sin beliggenhet i et storslått og pittoresk område. Før vi bestiger Ciucaru Grand Massif for å få en panoramisk utsikt over Donau fjordene, spiser vi middag. Tilbake til vårt overnattingsted.
Timisoara – Lille Viena
I nærheten av Herculesbadene finner vi byen Timisoara, ansett for å være en av Romanias vakreste. Den har lenge tilhørt det Habsburgiske imperiet og sentrum har arkitektur eksklusivt fra keiseræraen, ergo kallenavnet «Lille Viena». I 1884 ble det introdusert gatelamper i byen, som gjorde det til den første elektrisk belyste i fastlands-Europa. I 1867 ble det den andre europeiske og den første i dagsens Romania som hadde hestedrevne trikker. Gustav Eiffel, skaperen av Eiffeltårnet i Paris, designet en av byens broer over Bega elva. Før vi når Timisoara, besøker vi Nera Gorges nasjonalpark, hvor noen av de vakreste rumenske naturlandskap er å finnr; innsjøer, elver, juv, suspendert broer, grotter, gamle skoger, tunneler og grønne åser, sju naturreservater inkludert. Vi når Timisoara. Etter å ha sjekket inn, tar vi en spasertur for å få med oss byens landemerker: Unionsplassen, en elegant plass i barokkens stil midt i byen, med sin Sankt Georg Katedral, Barokk palass, Ortodokse Serbiske Katedra, Hellige Treenighet Monument, Milleniumskirken. Stedet har mange friluftsbarer å besøke under sommeren, med mindre du foretrekker å sitte på gresset. Ikke langt fra Unionsplassen er det enda en verdig attraksjon, Seiersplassen, tidligere Operaplassen hvor den rumenske anti-kommunist revolusjonen startet. I nærheten er også Timisoaras Ortodokse Katedral. Det har 11 tårn, og den høyeste er på 96 meter. Senere på kvelden drar vi og spiser på en av de mange utendørs restaurantene, en perfekt måte å føle byen, og prøve noen av de forskjellige smakebitene som Timisoara har i vente for oss.
Timisoara – Lille Viena
Siden Bucuresti nå ligger en halv dags kjøretur unna, anbefaler vi deg å benytte flyplassen i Timisoara, Traian Vuia, eller alternativt flyplassen i Budapest, som er på tre timers avstand med bil. Vi tilbyr transport fra Timisoara til Budapest.
COMPANY
Trip Tune SRL, Mantuleasa street no. 5, Sector 3, ap. 7, Bucharest, Romania,
postal code 030553
Romanian Trade Register
no. J40/12648/2012,
Unique registration code 30848089
CONTACT US
Phone/Fax:
0741 048 060


E-mail us
contact@romaniasfriends.com
TOURISM LICENSES
Tourism brevet no.
22388/07.11.2012
Tourism license no.
149/26.01.2013
Tourists insurance no.
28268/06.12.2013
3D SECURE PAYMENT