EN    NO 
ENDRE
BAKGRUNN
Everyday todo list Tour Map
DAG 1
DAG 2
DAG 3
DAG 4
DAG 5
DAG 6
DAG 7
DAG 8
DAG 9
Bucuresti - Lille Paris
Gjør deg klar for å oppdage en hel verden i bare ett land! Velkommen til Romania! Du vil bli plukket opp fra Henri Coanda internasjonale flyplass, og kjørt til et 4-stjerners hotell i sentrum. På reisen gjennom byen vil du forstå hvorfor Bucuresti ble kalt for Lille Paris. Etter du har sjekket inn på hotellet, har du muligheten til å oppleve de herligste arkitektoniske landemerkene sammen med din guide: Rumenske Konserthall (1888), Nasjonale Kunstmuseum (1937), Kretzulescu kirke (1722), Universitetsbiblioteket (1893), Nasjonalmilitære palass (1923), Universitetsplassen, Nasjonalhistorisk Museum (1900), CEC palasset (1897). Denne spaserturen ender med en velfortjent prøvetaking av rumensk mat, godt kjent for sitt mangfold og hjertelighet. Vi anbefaler “Ølvogna”, en av de mest berømte stedene for å spise ute i den “gamle sentrum”, en restaurant med beliggenhet i en flott bygning som representerer et fremragende arkitektonisk stykke i seg selv. Atmosfæren i denne gamle ølhall gir en fin introduksjon til den tradisjonelle rumenske opplevelse. Nå vil du allerede ha fått en smak av byens livsstil. Videre skal vi fortsette oppdagelsesreisen gjennom de smale gatene i det historiske sentrum av Bucuresti. Spredt blant de mange nye puber, barer og restauranter vil du finne en rekke kultur arv monumenter som f.eks.: Gamle Fyrstelige gård (15. århundre), Stavropoleos kirke (1724), Romania’s nasjonalbank (1880).
Cluj Napoca - Transilvanias hovedstad
Etter frokost samles vi med guide og drar av sted mot Sibiu, som ble kåret til årets europeiske kulturby i 2007. Tidligere sentrum av det transilvanske saksersamfunn, Sibiu har blitt rangert av Forbes som Europas åttende mest idylliske sted å bo i. Etter innsjekking på hotellet, drar vi ut til lunsj og forfølger deretter de viktigste severdighetene i byen: den Store Plassen (15. århundre), den Lille Plassen, Brukenthal Palass (1787), Luthersk-Evangeliske Katedral (1520), Sibius Ortodokse Katedral (1904), Løgnhals Broa, Passasjen Av Trapper, og Museum av Folketradisjon, det største rumenske friluftsmuseum og en av de største i Sentral og Øst-Europa. Etter en times kjøring kommer vi til den godt bevarte Vauban borgen i Alba Iulia. Alba Carolina citadellet, med sine syv bastioner i form av en stjerne, ble bygget mellom 1716 og 1735. Innenfor veggene venter flere arkitektoniske skjønnheter på den besøkendes blikk: Alba Iulia Ortodokse Katedral, Den Katolske Katedral, og Batthyaneum Bibliotek som befinner seg inne i en gammel barokk kirke. Biblioteket er kjent over hele verden for sin rikelige samling av manuskripter og sjeldne bøker, som f.eks. Codex Aureus (9. århundre), Codex Burgundus (15. århundre), Biblia Sacra (13. århundre). Fra oldtiden reiser vi til moderne tid, og besøker en av Romanias vakreste byer, Cluj Napoca. Gå til lunsj eller ta en spasertur for å ta inn byens renessanse, barokk og gotisk arkitektur. De viktigste landemerker er: Sankt Michaels kirke (1390), Cluj Napoca ortodokse katedral (1930), Nationaltheatret (1906), barokk Bánffy palass (1775), Szeky palass (1893), Fransiskaner kloster og kirke (1290), Calvin reformerte kirke (1705), gresk-katolske katedralen (1779), Piarist kirke (1724).
Maramures - Europas siste virkelig landlige region
Etter frokost tar vi turen til en av Europas siste virkelig idylliske regioner, Mures. Dette er et sted hvor du kan nyte ekte rumensk kultur og tradisjoner, fantastiske landskap, og landlig livsstil som strekker seg tilbake til middelalderen. Din velkomst innebærer en fullstendig autentisk folkefest: tradisjonell musikk og folkedans, etterfulgt av en smak av regionens mat og lokal drikk, palinka, som er laget utelukkende av frukt, urter og pressrester fri for tilsetningsstoffer. Et annet unikt sted å besøke i Maramures er Sapanta Glade Gravplass, berømt for sine fargerike gravsteiner dekorert med naive malerier og scener, og korte originale folke-rim beskrivelser av menneskene som er begravd der, så tilbake til pensjonatet for å nyte friskheten i naturen på landsbygden.
Maramures - Europas siste landlige region
Etter en økologisk og tradisjonell frokost besøker vi en landsby der århundrer gamle tradisjoner fortsatt er en del av hverdagen. Den lokale håndverk kan være best observert i de monumentale portene av tre som våker over inngangene til husene. Støttet av tre stolper, er disse portene tradisjonelt dekorerte med symboler som solen og vridd tau, symboler for liv og kontinuitet. Hvis lysten er der, kan du kjøre hest og vogn, skjære i tre eller selv drive med kobber, veving eller smed-arbeid. Etter slik hard innsats, er du invitert til en tradisjonell lunsj tilberedt av vår vert. For den andre delen av dagen besøker vi trekirkene fra Maramures som er oppført på UNESCO listen. Disse eksemplene på religiøs trearkitektur kombinerer harmoniske elementer fra den ortodokse tradisjonen og gotiske påvirkninger, og viser en høy kunstnerisk modenhet og håndverk. Besøk kirkene Barsana, Budeşti, Deseşti. Tilbake til hotellet for å slappe av og spise middag.
Maramures - Europas siste virkelig landlige region
Vi kommer til å ta en tur med den eneste smalsporede jernbanelinjen til skogbruk som fortsatt er i bruk i Romania. Flere damplokomotiver opererer fortsatt på denne linjen og en av disse er neste 100 år gammel. Banen ble bygget i 1933 og har vært i drift daglig siden. Under denne avslappende reisen kan du nyte utsikten av skog og brusende elver. Vår neste stopp er Sighetul Marmatei. For å forstå historien og tradisjonen i regionen velger vi å besøke noen museer, inkludert Mures Landsbymuseum, Minnestedet for kommunismens ofre og huset der nobelprisvinneren Elie Wiesel ble født. Tilbake til boligen for å ha en tradisjonell middag.
Maramures fantastiske naturlandskap
For vår siste dag i Maramures samles vi for å dele inntrykk og slappe av mens vi bestemmer hva vi ønsker å gjøre videre. Det kan være alt fra en rute til de omkringliggende skogene, besøke en landsbyhusholdning, slappe av og beundre den fantastiske naturen fra hotellterrassen eller annet du måtte ha i tankene. Konseptet er å bruke denne tiden etter eget ønske gitt de siste dagers erfaring.
Brasov (Kronstadt) - En autentisk middelalderby
Etter å ha besøkt det pastorale området i Romania, vender vi tilbake til Transilvania for å oppdage flere slott, middelalderbyer og citadeller. Nest opp er UNESCO borgen Sighisoara, den vakreste og best bevarte bebodde citadellet i Europa og en av de eneste få befestede byene i verden som fortsatt er bebodd. For de neste timene vil vi sørge for at du har en middelaldersk opplevelse, mens vi gir deg en guidet vandring, etterfulgt av middag og ledig tid til å vandre rundt i de smale gatene i festningen på egenhånd. Landemerket i byen er Klokketårnet, en 64 meter høyt tårn bygget i det 13. århundre. Andre interessante severdigheter er: Kirken på bakketopp, det Dekkede Trapp, Den dominikanske klosteret. Etter en times kjøring ankommer vi Brasov, hvor vi skal tilbringe resten av dagen. Overnatting har vi arrangert på et hotell som er 5 minutters avstand fra byen, i et fjellområde som er fullstendig omringet av natur. Etter innsjekking vil vi ta lunsj ute på hotellets terrasse som tilbyr en fantastisk panoramautsikt. Byens viktige attraksjoner er: den Svarte kirke (1444), Rådet plass, Tau gaten, som er den smaleste gate i Romania, Sankt Nikolas kirken (1495), Cathrines gate (1559), Schei gate (1828), Brasov festning (1625), den lutherske Sankt Bartholomew kirke (13. århundre), Fransiskaner klosteret (1507). Vår retrett for lunsj er Panoramic Restaurant, som ligger på Tampa, en høy ås i midten av byen. Du vil dekke avstanden fra byen til Tampa-fjellet med taubane. Utsikten fra toppen er fantastisk. Tilbake til hotellet.
Bucuresti - Lille Paris
Før du forlater Transilvania, vil vår tur tar deg til det mest populære reisestedet for turister, Bran, Draculas verdensberømte slott, men også til Rasnov festning som er bygget av korsfarere i 1215, og Peles slottet, den gamle boligen til den kongelige familien. Gjennom historien har Peles huset mange viktige personligheter, fra kongelige og politikere til kunstnere. En av de mest minneverdige besøkene ble det av Kaiser Franz Joseph I av Østerrike-Ungarn i 1896. Mange utenlandske ledere som Richard Nixon og Gerald Ford har også tilbrakt tid i slottet. Den arkitektoniske stilen på Peles er en romantisk blanding av tysk nyrenessanse og nygotisk, og ligner på Schloss Neuschwanstein i Bayern. Vi returnerer til Bucuresti. Etter å ha sjekket inn her samles vi for å dele inntrykk og slapper av mens vi bestemmer oss hvor hva som skal skje videre. Det kan være hva som helst, fra shopping til alt annet du måtte ha i tankene. Vi foreslår en busstur rundt Bucuresti. Bybussen vil ta deg med på en fullstendig gjennomgang for å oppdage nye og fascinerende steder. Til middag, går vi til Manucs Inn, en autentisk gjestehus fra 19. århundre, med beliggenhet i hjertet av Bucuresti.
Bucuresti - Byparker
Avhengig av din flytid, tar vi turen gjennom flere av Bucurestis parker: Herastrau, en av de største og vakreste europeiske parker, Cismigius hager, et romantisk sted, med sine frodige plener, trær, blomster og innsjøer, Carol I, en park med hage i fransk stil, innviet i 1906, eller Ungdommens park, et stor og ganske fin park med noen av de beste lekeplassene i byen. Håper du likte oppholdet i Romania, vi ønsker deg en god reise hjem, og vi ser frem til å se deg igjen i Romania, for flere herlige opplevelser. Transport til Henri Coanda internasjonale lufthavn.
COMPANY
Trip Tune SRL, Mantuleasa street no. 5, Sector 3, ap. 7, Bucharest, Romania,
postal code 030553
Romanian Trade Register
no. J40/12648/2012,
Unique registration code 30848089
CONTACT US
Phone/Fax:
0741 048 060


E-mail us
contact@romaniasfriends.com
TOURISM LICENSES
Tourism brevet no.
22388/07.11.2012
Tourism license no.
149/26.01.2013
Tourists insurance no.
28268/06.12.2013
3D SECURE PAYMENT