EN    NO 
ENDRE
BAKGRUNN
Everyday todo list Tour Map
DAG 1
DAG 2
DAG 3
DAG 4
DAG 5
DAG 6
DAG 7
DAG 8
Bucuresti - Lille Paris
Gjør deg klar for å oppdage en hel verden i bare ett land! Velkommen til Romania! Du vil bli plukket opp fra Henri Coanda internasjonale flyplass, og kjørt til en 4-stjerners hotell i sentrum. På reisen gjennom byen vil du forstå hvorfor Bucuresti ble kalt for Lille Paris. Etter du har sjekket inn på hotellet, har du muligheten til å oppleve de herligste arkitektoniske landemerkene sammen med din guide: Rumenske Konserthall (1888), Nasjonale Kunstmuseum (1937), Kretzulescu kirke (1722), Universitetsbiblioteket (1893), Nasjonalmilitære palass (1923), Universitetsplassen, Nasjonalhistorisk Museum (1900), CEC palasset (1897). Denne spaserturen ender med en velfortjent prøvetaking av rumensk mat, godt kjent for sitt mangfold og hjertelighet. Vi anbefaler “Ølvogna”, en av de mest berømte stedene for å spise ute i den “gamle sentrum”, en restaurant med beliggenhet i en flott bygning som representerer et fremragende arkitektonisk stykke i seg selv. Atmosfæren i dette gamle ølhall gir en fin introduksjon til den tradisjonelle rumenske opplevelse. Nå vil du allerede ha fått en smak av byens livsstil. Videre skal vi fortsette oppdagelsesreisen gjennom de smale gatene i det historiske sentrum av Bucuresti. Spredt blant de mange nye puber, barer og restauranter vil du finne en rekke kultur arv monumenter som f.eks.: Gamle Fyrstelige gård (15. århundre), Stavropoleos kirke (1724), Romania’s nasjonalbank (1880).
Romanias Svartehav
Etter frokost forlater vi Bucuresti for sjøkanten. Det rumenske Svartehavskysten strekker seg fra Donaudeltaet i nord til den bulgarske kysten i sør og strekker seg langs 275km kystlinje. Vår innkvartering vil bli i Mamaia, som er den viktigste og mest populære reisemåle for både turister og rumenere. For vi når Mamaia stopper vi for en vinsmaking på en av de mest berømte vingårdene i Romania, Murfatlar. Med beliggenhet mellom Donau og Svartehavet, i centeret av det som kalles Dobrogea platå, er Murfatlar velsignet med et unikt mikroklima som tempererer sterk varme og frost og gir opphav til vekstforhold som linger på Bordeaux og andre kjente vindistrikter rundt om i verden. Til lunsj blir det servert fiskeretter, og etterpå en avslappende spasertur på stranden.
Donaudeltaet - Gresk og genoesisk arv
Dagen vår vil kombinere den kulturelle arven i landet med de ville strendene fra Gura Portitei. Etter halvtime med bil fra Mamaia, kommer vi til den gamle Histria eller Istrod, en gresk koloni eller “polis” ved Svartehavskysten, som ble skapt av milesiske bosettere for handel med de lokale getterne. Histria museet har til utstilling arkeologiske funn som keramikk, mynter, prydgjenstander, fragmenter av amforaer og mer. Neste stopp er vår første møte med Donaudeltaet. Opprinnelig en fiskelandsby er Gura Portitei idag kjent som en av de mest avsidesliggende og rolige rumenske turistfartsteder. Stedet er kun tilgjengelig med båt fra Jurilovca. På denne ekstremt smale stripen med land, med sine grunne og flytende øyer, er det en pub, en landsby og en campingplass. Etter lunsj fortsetter reisen vår til festningen Enisala. Ruinene av Eraclea og Herkleia middealder festninger i Enisala er å finne på en topp av kalkstein med utsikt over Razim og Babadag elvene. Vi ankommer Tulcea, spaserer rundt i byen og spiser middag. Tulcea kommer til å være vår basestasjon for kommende turer inn i Danubedeltaet.
Donaudeltaet - Nordligste subtropiske skogen i verden
Du kan ikke forlate dette fantastiske stedet uten å besøke Letea skogen. Her kan du beundre en rik subtropisk fauna og rundt 3600 frie ville hester, de siste gjenværende på det europeiske kontinentet. Letea skogen er den nordligste subtropiske skogen i verden og det eneste stedet i Europa hvor ville vinstokker vokser. Underveis vil du ha en flott utsikt over de ville våtmarker sådd med pittoreske fiskerlandsbyer. Det er også et enormt utvalg av fugleliv her.
Donaudeltaet - “Uendelige” tomme strender
Etter frokost, fortsetter vi å oppdage den uberørte naturlige skjønnheten i Donaudeltaet. Som du kanskje vet, fusjonerer Donau til Svartehavet gjennom tre grener Chilia, Sulina, og Sfantul Gheorghe (Saint George). Vi tar en tur til Saint George, med sine "uendelig" tomme strender. Saint George er en blindvei, hvor Donaudeltaet er sammenvevd med stranden ved Svartehavet, og også stedet hvor du kan finne 4 stjerners feriesteder og spise de mest varierte arter av fisk tilberedt på forskjellig vis. Båttur til Saint George og tilbake tillater oss å utforske den ukjente villmarken. Nær landsbyen Saint George er Sacalin Island, en ubebodd øy, hvor du kan finne de største koloniene av “sandwich tern” og dalmatisk pelikan.
Donaudeltaet - Beste vingårder
For vår siste dag ved Donaudeltaet skal vi besøke et virkelig flott sted for avslapping i naturen, nemlig Cocos klosteret som er bygget i 1833. Her finnes det imponerende samlinger av dekorativ kunst, arkeologiske funn og gamle mynter. Klosteret rommer også levningene til de eldste kristne martyrene oppdaget i Europa, Zotikos, Attalos, Kamasis og Phillipos. Etter dette åndelige møtet går vi til en vinsmaking i Sarica Niculitei vingård, vår retrett for resten av dagen, omgitt av de eldste fjellene i Romania, Macinului fjellene. Velg å spaser rundt gjennom fjellområdet eller ri en hest på en krets av 13km.
Mamaia - Kvalitet og pulserende atmosfære
Vi tenker at en dag på feriestedet Mamaia er en perfekt måte å avslutte oppholdet ved Svartehavet. Vi anbefaler en gondolbane tur som tar deg fra en ende til den andre, eller så kan du nyte byens viktigste severdigheter: Ovidius plass (romersk poet Publius Ovidius Naso som ble sendt i eksil av Augustus i 8 e.Kr.), Romerske Mosaikken (i dag står bare om lag en tredjedel av det opprinnelige byggverket), kasinoet (fullført mellom de to verdenskrigene i art nouveau-stil), Genovesisk lykttårn (bygget i 1860 for å hedre genovesiske kjøpmenn som etablerte en blomstrende handel her i det 13. århundre), den store Mahmudiye-moskeen (bygget i 1910 av kong Carol I, er moskeen setet for den åndelige lederen av de rundt 55.000 muslimer som bor langs kysten av Dobrogea regionen). For kvelden tar vi en spasertur i Tomis port som er nylig renovert, og spiser middag.
Bucuresti - Byparker
Avhengig av din flytid, tar vi turen gjennom flere av Bucurestis parker: Herastrau, en av de største og vakreste europeiske parker, Cismigius hager, et romantisk sted, med sine frodige plener, trær, blomster og innsjøer, Carol I, en en park med hage i fransk stil, innviet i 1906, eller Ungdommens park, et stort og ganske fin park med noen av de beste lekeplassene i byen. Håper du likte oppholdet i Romania, vi ønsker deg en god reise hjem, og vi ser frem til å se deg igjen i Romania, for flere herlige opplevelser. Transport til Henri Coanda internasjonale lufthavn.
COMPANY
Trip Tune SRL, Mantuleasa street no. 5, Sector 3, ap. 7, Bucharest, Romania,
postal code 030553
Romanian Trade Register
no. J40/12648/2012,
Unique registration code 30848089
CONTACT US
Phone/Fax:
0741 048 060


E-mail us
contact@romaniasfriends.com
TOURISM LICENSES
Tourism brevet no.
22388/07.11.2012
Tourism license no.
149/26.01.2013
Tourists insurance no.
28268/06.12.2013
3D SECURE PAYMENT